Over mij

Hoi ik heet Marije, en ik ben een liefhebber van designertassen.

Merk tassen

Je kunt een tas in elke kleur en maat kopen die je wenst, in iedere prijsklasse. Mijn voorkeur gaat uit naar designertassen van merken zoals Chanel, Hermès en Louis Vuitton. Dit komt omdat deze jaarlijks in waarde stijgen. Hoe aantrekkelijk is dat, je koopt je droom designertas en deze is ook nog eens, naar ongeveer 5 jaar meer geld waard. (Let op dit geldt niet voor alle modellen, lees daarover meer in mijn artikel)

eBay veilingen

Zo rond het jaar 2008 zag ik dat er op Ebay dagelijks veel designertassen verkocht werden. Dat werd door verschillende bedrijven gedaan. Voornamelijk uit Japan. Zij deden dit door middel van de bekende eBay veilingen, waar dagelijks wel 100 tassen en accessoires werden verkocht. En dan vooral van de merken Chanel, Hèrmes en Louis Vuitton. Doordat ik zelf ook een aantal van deze designertassen in mijn bezit had, trok dit mijn aandacht.

Mijn eerste verkoop

Ik zag dat mijn tassen van het merk Chanel nog net zo veel geld waard waren of meer. Maar dat mijn Gucci tassen een stuk minder waardevol bleken te zijn. Ik ben de markt gaan bestuderen, vond het super interessant om te zien welke tassen modellen goed verkochten en welke niet. Ik zag dat je er in Nederland geld mee kon verdienen. Ik kocht mijn eerste vintage Chanel tas in Japan, het walhalla voor vintage items van de bekende designers zoals Chanel, Hèrmes, Louis Vuitton en Gucci. Ik verkocht deze in Nederland voor een paar honderd euro meer, op het voor alle fashion en sustainable lovers bekende platform Designer-Vintage (dit platform bestaat helaas niet meer). Dat smaakte uiteraard naar meer. En zo ben ik in 2014 begonnen met mijn eerste bedrijf THE PERFECT VINTAGE BAG Het in- en verkopen van tweedehands designertassen en accessoires.

De start van Revalue my bag

Tijdens dit avontuur ben ik op een beurs van Designer-Vintage waar ik met mijn vintagetassen stond Romy Valstar tegengekomen. We raakten aan de praat en kwamen er al snel achter dat zij net zo gepassioneerd was als ik betreffende designer tassen. Uiteindelijk gezamenlijk een bedrijf begonnen in het in- en verkopen van vintage designertassen genaamd TOUCHED.vintage. Dit bedrijf werd steeds drukker en was voor mij lastig te combineren met mijn gezin. Uiteindelijk ben ik er in oktober 2022 uitgestapt en het is nu tijd voor een nieuw avontuur. TOUCHED.vintage heeft nog steeds een fantastische selectie designertassen.