Bron: Highsnobiety

Wat kost de Louis Vuitton Speedy “Miljonair” bag echt een miljoen dollar?

De Louis Vuitton “ Millionaire” Speedy ging direct na lancering viraal op social media. De tas heeft volgens de geruchten een prijskaartje van 1 miljoen dollar. Toen de prijs van de tas bekend werd op internet, is deze gelijk omgedoopt naar de” Millionaire’ Speedy. De Speedy is speciaal gerestyled door Pharrel voor zijn debuut runway collectie. Pharrel heeft als Louis Vuitton’s nieuwe Men Creative Director, de lastige taak om de in 2021 overleden Virgil Abloh op te volgen. En hoe kun je dat dan het beste doen, gewoon met een tas van een miljoen. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een flinke dosis publiciteit.

 

De Louis Vuitton Speedy tas

De iconische Louis Vuitton Speedy tas, is bij de meeste modemeisjes wel bekend en een echte klassieker. De tas staat bekend om zijn compacte vorm en is in verschillende samenstellingen te koop. De Louis Vuitton Speedy is het meest bekend in monogram print, gemaakt van canvas met of zonder Vachetta leren band. Dit model is vaak de eerste designer tas van een modemeisje.

 

De “Millonaire” speedy is deze tas ook echt èèn miljoen dollar waard?

De Speedy tas is gemaakt van krokodillenleer en is zorgvuldig vervaadigd in een gespecialiseerd exotische leeratelier van Louis Vuitton. Het iconische monogram patroon is handmatig op het oppervlak van het krokodillenleer geverfd. Alleen al dit proces duurde 65 uur. Naast de standaard Vachetta leren schouderband, hangt er ook een 18 karaat dikke gouden ketting aan. Ook de rest van het hardware is gemaakt van 18 karaat goud, zelfs de gouden ritssluiting. Het bekende Louis Vuitton slotje is gemaakt van 18 karaat goud,ingelegd met de hoogste kwaliteit diamanten. Dit proces zou 2 maanden hebben geduurd. Daarbij komt de tas met een koffer in de klassieke monogram canvas print. Echt een prachtige accessoire om deze tas in op te bergen. Al met al kunnen we dus zeggen dat dit een hele kostbare “tas” is. Maar of deze tas ook echt een miljoen dollar waard blijft moet nog blijken. In ieder geval heeft deze tas voor Louis Vuitton al voor vele miljoenen aan reclame opgeleverd. Dus ik zou zeggen Mission Completed.

Bron: @dlouisv.co