Best investment bags according to Revalue My Bag

Het allerleukste van mijn vak en waardoor mijn werk als reseller is ontstaan, is dat mijn favoriete tas ook tegelijk een goede investering is. Want niets is voor mij zo zuur, als een hoop geld uitgeven voor een designer tas en er dan achter komen dat je tas flink in waarde is gedaald. Zo kocht ik mijn Gucci Indy tas in de zomer van 2007, het was liefde op het eerste gezicht en de aankoopprijs was stevig voor 2007 €1.799,-. Voor datzelfde bedrag kon je in de Chanel store, een timeless double flap bag kopen (if only I know then). Deze Gucci tas in zeer goede conditie heb ik in 2014 weer verkocht voor €560,-. Gucci heeft een waanzinnige collectie tassen maar als investering helaas geen slimme keuze. Alle tassen in deze top 5 heb ik zelf gekocht, en weer verkocht. Ik spreek dus uit eigen ervaring. Er zijn op dit moment maar weinig investeringen die het beter doen, dan designer tassen van Hèrmes en Chanel. Voor een Chanel timeless bag betaalde je in april 2020 (slechts) €5.150,- euro, deze tas kost vandaag de dag ( April 2023) €9.700,-. Dat is een jaarlijks rendement van 23.2%. In 5 jaar tijd is de nieuwprijs voor een Chanel timeless bag verdubbeld. De prognose is dat de prijsverhogingen de aankomende jaren iets af zullen nemen. Hieronder de beste investment bags, die Revalue My Bag je zou adviseren. Wij gaan nog een artikel toevoegen met een checklist waar je allemaal op moet letten, mocht je één van deze tassen als investment bag willen aanschaffen.

 

1. Hermès mini Kelly 20

Hermès Mini Kelly 20 en dan het liefst 1 in exotisch leer. Deze tas staat al 5 jaar op nummer 1 bij de rich and famous, en is bij een hoop influencers bekroond tot status model. Deze tas kost in de goedkoopste uitvoering € 6.700,-. Maar degenen die dit kunnen en willen betalen en bij de Hermès store in Amsterdam zo’n tas willen aanschaffen, komen van een koude kermis thuis. Sowieso moet je eerst buiten in de rij wachten, voordat je überhaupt naar binnen mag. En ben je dan eindelijk binnen, dan kun je fluiten naar je Hermès Mini Kelly bag. Voor deze tas mag je als je geluk hebt (of genoeg uitgeeft) op de wachtlijst. En dan kan het nog zomaar 1 tot 2 jaar duren voordat je er één hebt kunnen bemachtigen. Maar goed, heb je dan eindelijk een mini Kelly Bag dan is deze gelijk in de goedkoopste uitvoering ongeveer €18000 waard. Dat is dus een rendement van ongeveer 168%. En dat is toch het beste excuus om deze beauty aan te schaffen.

 

2. Hermès Birkin Bag

Op nummer 2 nog een tas van Hermès. De bekende Hermès Birkin bag genoemd naar de onlangs overleden actrice Jane Birkin. De Birkin Bag is verkrijgbaar in verschillende maten. Wil je een Birkin als investering aanschaffen, dan is mijn advies om voor een maat 25 te gaan. Dit is op dit moment de meest gewilde maat. Maar trends komen en gaan en het kan zomaar zijn dat een maat 35 over 2 jaar most wanted is. Een Birkin 25 in de goedkoopste variant kost €8.000,-. En voor dit model geldt hetzelfde als voor de Mini Kelly ,een wachtlijst van ongeveer 1 tot 2 jaar. Maar heb je dan een exemplaar te pakken, dan is deze op het moment dat je met de oranje paper bag de Hermès store uitloopt, toch al gauw €20.000,- waard. En dat is een rendement van 150%. Dit rendement geldt alleen als je de tas nadat je deze gekocht hebt, gelijk weer door verkoopt. Mocht je de tas zelf houden en gaan gebruiken dan word deze door gebruik iets minder waard. Maar ben je zuinig op de tas en wil je deze na een paar jaar verkopen, dan zit er toch nog zeker een rendement op van ongeveer 100% . Dus dit is een positieve motivatie om deze prachtige Hermès Birkin Bag aan je collectie toe te voegen.

 

3. Hermès Constance bag

Nummer 3 is wederom een tas van Hermès, de Constance bag. Deze tas is al vanaf 1959 in productie en tegenwoordig bijna net zo populair als de Birkin of Kelly Bag. De tas wordt gekenmerkt door een grote letter H als sluiting op de voorkant van de tas. En ook dit model is in verschillende maten verkrijgbaar. Mijn advies kies een maat 18 of 24. Dit zijn de meest gewilde maten van dit moment. Vanaf prijs is €6.700,- en deze tas is op het moment dat je de winkel uitloopt tussen de €13.000,- en €15.000,- waard.

 

4. Chanel timeless bag

Op nummer 4 ook echt de investering waard, de Chanel timeless bag in medium size. En deze tas is veel makkelijker te bemachtigen dan een Hèrmes tas. Met deze tas is het niet zo, dat als je er één nieuw hebt kunnen bemachtigen deze dan gelijk meer geld waard is. Maar alles wijst erop dat Chanel eens goed heeft afgekeken bij Hermès en dat zij de werkwijze van Hermès willen kopiëren. Een paar jaar geleden kon je gewoon bij de Chanel store naar binnen gaan en een timeless exemplaar aanschaffen. Vandaag de dag gaat dit wel anders je moet bij je SA ( dat is je vaste contact bij Chanel) bedelen om dit exemplaar te kunnen bemachtigen. Maar goed deze tas levert dus sneller rendement op als je deze vintage of wat jonger kunt kopen in ieder geval niet nieuw. 2 Jaar geleden werden Chanel timeless vintage tassen verkocht voor gemiddeld €4.000,- en vandaag de dag wordt een Chanel timeless vintage tas verkocht voor ongeveer €6.000,- (mits deze in uitstekende conditie is). Reken maar uit je winst.

 

5. Louis Vuitton mini pochette

Op nummer 5 de Louis Vuitton mini pochette in monogram canvas. Deze is een stuk vriendelijker geprijsd dan bovengenoemde exemplaren. Deze mini accessoires kostten in 2017 €210,-, vandaag de dag kost dit mini tasje €570,-. Dat is een jaarlijks rendement van 18%.