@fashionxfrenchfries

De do’s en don’ts bij aanschaf van jouw investment bag

Checklist voor aanschaf van jouw investment bag

Let op! Deze tips gelden alleen als je een tweedehands designer tas als investment bag wilt aanschaffen.

CONDITIE IS ALLES

Kijk goed naar de conditie van de tas. Zijn er:

  • Beschadigingen
  • Deukjes in het leer
  • Hardware verkleurd
  • Is deze bij een handbag spa geweest

Dan is dat voor Revalue My Bag een no-go. Deze tassen verdienen uiteraard ook een tweede leven en zijn prachtig om te dragen maar als investment bag helaas niet.

 

TOEBEHOREN, HOE MEER HOE BETER

Zit er een stofzak, doos, authenticity card of bon bij, dan heb je waarschijnlijk de perfecte investment bag. Als er geen toebehoren bij een tas zitten, verkoopt dit toch wat minder makkelijk. Jouw designer tas is daardoor minder waardevol. Dat is niet handig als je na 5 jaar je investment bag weer wilt verkopen en van dat rendement een designer tas in een hogere prijsklasse wilt aanschaffen.

 

DATE CODE

Sommige vintage Chanel tassen komen zonder hologram. Een hologram is de 8-cijferige code aan de binnenkant van de tas. Tot april 2021 verkocht Chanel de tassen met deze code. Hoe komt het dat jouw tas dit niet heeft? Dit kan komen omdat het hologram heeft losgelaten.Of de tas is bij een handbag spa geweest en heeft een nieuwe binnenvoering gekregen. Ook Chanel tassen die voor 1984 geproduceerd zijn, hebben geen hologram sticker. Doordat het hologram niet meer in de tas bevestigd zit, is deze lastig verkoopbaar en volgens Revalue My Bag geen goede investering.

 

Vanaf 2021 werkt Chanel niet meer met het hologram maar met een microchip met unieke code. Deze chip is aan de binnenkant van de tas bevestigd en kan in elke winkel van Chanel worden gescand. Zij lezen dan in hun databank in welke Chanel store deze is aangeschaft en wanneer. Deze microchip laat niet makkelijk los, en zit vanaf april 2021 in elke Chanel tas. De bekende authenticity card verdwijnt hiermee. Het is met chip helaas nog niet af te lezen hoe oud een Chanel tas is. Voorheen kon men door middel van de 1ste 2 cijfers van het hologram of authenticity card, precies zien hoe oud de tas was. Dit is met de microchip helaas nog niet mogelijk.

 

MATERIAAL

Ik raad je aan om een leren tas aan te schaffen. Tassen van stof, tweed of de trend van nu raffia zijn prachtig maar leer gaat langer mee, mits je dit goed verzorgt.

TIJDLOOS

Kies voor een tijdloos model. De trendy designer tas van nu is heel hip, maar over 5 jaar is de trend voorbij en wil niemand jouw raffia tas meer.

KLEUR

Color is key, of toch niet? Revalue My Bag adviseert je bij aanschaf van een investment bag voor een zwart exemplaar te kiezen. Zwart is nu eenmaal de meest verkochte ‘kleur’.