Image Chanel

De nieuwe Chanel Kelly bag is eindelijk uit.

Na lang wachten en eindeloos speculeren door Chanel-liefhebbers en verzamelaars, is de vernieuwde Chanel Kelly bag eindelijk te bewonderen in de Chanel-boutiques. Tenminste, voor de gelukkigen die er op tijd bij waren. De Chanel Kelly bag is al uitverkocht bij de Chanel-boutique in Amsterdam, in de kleur zwart. Liefhebbers zagen dit model al op de catwalk voorbij komen bij de presentatie van de herfst/winter 23/24 collectie. Ze bombardeerde deze tas gelijk tot de it-bag van 2023. De tas is ook gezien bij actrice Margot Robbie op de rode loper ter promotie van de Barbie film, waarin zij producent is en de hoofdrol speelt. Robbie heeft voor deze film een exclusieve deal met Chanel weten te bemachtigen en kon daardoor met de meest prachtige tassen op de rode loper schitteren, waaronder dus een Chanel Kelly bag van de nieuwe collectie in koraalroze.

Image BFMTV

Hoewel de tas van de huidige collectie niet officieel de Kelly bag wordt genoemd, vertoont deze wel gelijkenissen met het vintage model. Het vintage model is te herkennen aan zijn vorm, top-handle en 24-karaats gouden hardware. De tas van de huidige collectie heeft dezelfde vorm en top-handle. Het verschil zit hem in de hardware en strap. De tas van de huidige collectie heeft geen 24-karaats gouden hardware, maar licht gouden hardware. Een ander verschil is dat de huidige Kelly wordt geleverd met een ketting, wat erg prettig is omdat je de tas nu ook crossbody kunt dragen. De nieuwe Kelly bag is verkrijgbaar in 2 verschillende maten en is gemaakt van glimmend verouderd kalfsleer, met licht gouden hardware. De tas is verkrijgbaar in de kleuren koraalroze, lichtroze, wit, blauw, rood en zwart. De kleine maat is 8,3 x 12,5 x 4 cm en kost €2900. De grotere maat is 13 x 19 x 7 cm en kost €4300.

Is deze tas ook een goede investment bag?

Als je nu één nieuwe Kelly bag weet te bemachtigen en dat geld vooral voor de grotere maat in de kleur zwart, dan heb je een goede investering gedaan. De grotere maat in de kleur zwart is wereldwijd al uitverkocht, en dan reageert de markt hier direct op en stijgt de prijs. Op de site van Fashionphile (dit is een reseller gevestigd in Amerika) staat er sinds deze week één te koop voor €8450. Dit is een rendement van bijna 100% op deze tas. Doordat de tas via een reseller wordt verkocht, betekent dit dat er waarschijnlijk 70% naar de particuliere verkoper gaat en 30% naar fashionphile. Dat betekent dat de particuliere verkoper nog steeds een rendement heeft van bijna 70%, en dat is snel verdiend.

Image Chanel