Duurste designer tassen verkocht op een veiling

Hermès Birkin and Kelly bags behoren tot de duurst verkochten, tweedehands designer tassen ter wereld. Deze tassen worden verkocht bij bekende veilinghuizen, zoals Sotheby’s, Christies en Heritage Auctions. Deze veilinghuizen, hebben regelmatig handtassen en accessoires van het merk Hèrmes onder de hamer. Bij veilinghuis Christie’s en Sotheby’s hebben ze ook Hèrmes tassen beschikbaar die je direct kunt aanschaffen.De vraagprijs voor deze tassen is vaak meer dan 200% over retail prijs.

 

Prijzen van Chanel tassen gestegen

Deze bekende veilinghuizen, veilen ook regelmatig tweedehands tassen van het merk Chanel. Maar deze items gaan maar weinig over retail prijs heen. Het modehuis Chanel doet hard zijn best om hun merk net zo stevig in de markt te positioneren als Hermès. De prijzen van Chanel tassen zijn de afgelopen vijf jaar gigantisch gestegen. De retail prijs van een Chanel timeless bag, ligt tegenwoordig hoger dan van een gemiddelde Hermès Birkin Bag. Dit was 5 jaar geleden nog niet het geval. De kwaliteit van een Chanel tas, ligt nog niet op het niveau van een Hermès tas. Het wordt tijd dat ze bij Chanel de kwaliteit van hun producten naar een hoger niveau brengen.

 

Hermès Kelly Himalaya Crocodile Retournè

De Hermès Kelly Himalaya Crocodile Retournè is de zeldzaamste tas ter wereld. Deze tas is onlangs verkocht bij veilinghuis Christie voor het astronomische bedrag van €460.000,-. Deze Hermès Bag is meer dan een fashion statement. Het is volgens kenners een ongeëvenaard symbool van luxe. De kwaliteit van de De Himalaya Kelly begint bij het materiaal, dat is gemaakt van Niloticus-krokodilhuid. De hardware van deze tas is 18 karaat wit goud, ingelegd met 229 diamanten van 9.56 karaat. Het veilinghuis verkocht deze tas in 2021 voor €460.000,-. De nieuwprijs van deze tas is €175.000,-, maar doordat deze tas zo zeldzaam is, is deze op de resell markt een stuk meer waard. Onder andere Kris en Kylie Jenner kunnen zich de gelukkige eigenaar noemen van deze investment bag.

© Christie's